Ikonen virittää flyygeliä

Pe 9.10. klo 19 KARI IKONEN – IMPRESSIONS, IMPROVISATIONS & COMPOSITIONS Soolopiano jazz-konsertti

KARI IKONEN – IMPRESSIONS, IMPROVISATIONS & COMPOSITIONS 

Suomen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva pianisti Kari Ikonen konsertoi 28.8. julkaistavan sooloalbuminsa ”Impressions, Improvisations & Compositions” merkeissä. Ikonen toteuttaa Uudellemaalle suuntautuvan levynsä nimeä kantavan pianokiertueen hiilidioksidipäästöttömästi polkupyörällä polkien.

Nimensä mukaisesti konsertin repertuaari koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa soi laajasti pianon koko sointikirjo, preparointeineen ja erikoistekniikoineen. Musiikissa on vaikutteita japanilaisesta koto-musiikista, sekä erityisesti arabimusiikista. Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat flyygelillä taiteilijan itse kehittämän, vähintäänkin mullistavan Maqiano-keksinnön avulla! Soolopianolevyn julkaisee arvostettu saksalainen Ozella Music-levy-yhtiö.

Kari Ikonen (s.1973) on Yrjö-palkinnollaaateloitu pianisti, moogisti ja säveltäjä. Hänet tunnetaan yhteistyöstä mm. UMO:n, Orchestra Nazionale della Lunan, Lee Konitzin, Louis Sclavisin ja Bob Mosesin kanssa. Kotimaan lisäksi hän on konsertoinut myös Neuvostoliitossa, Kauko- ja Lähi-Idässä, Australiassa, Yhdysvalloissa ja yli kolmessakymmenessä Euroopan maassa. Ikosen soittoa ja/tai sävellyksiä on yli kolmellakymmenellä levyllä, joista 7 on hänen omalla nimellään. Hänen soololevynsä “Karikko” palkittiin Jazz-Emmalla 2001. Lisäksi Säveltäjänä laajasti tunnustettu Ikonen on myös palkittu kansainvälisesti arvostetuissa sävellyskilpailuissa ”Julius Hemphill Composition Awards” (USA) ja ”Scrivere in Jazz” (Italia).