Konsertti su 12.5.2019 klo 17

Rebecca Hellman (Čápová), piano

Ohjelmassa Janacek, Mendelssohn ja Debussy

Pääsymaksu € 15 / 10 (käteinen)

 

Leoš Janáček (1854 – 1928)        Sumussa

I      Andante

II     Molto Adagio

III    Andantino

IV    Presto

Felix Mendelssohn (1809 – 1847)    Sanattomia Lauluja

  1.                                                           30 no. 6    Venetianisches Gondellied 
  2. 67 no. 2    Allegro leggiero
  3. 67 no. 3    Andante tranquillo
  4. 67 no. 4    Presto
  5. 67 no. 5   Moderato
  6. 102 no. 1  Andante, un poco agitato
  7. 102 no. 3  Presto

Claude Debussy (1862 – 1918)        Estampes

– Pagodes

                                                           – La Soirée dans Grenade

                                                           – Jardins sous la pluie

l’Isle Joyeuse

Biografia Rebecca Hellman (Čápová)

Rebecca Hellman syntyi musiikkoperheeseen Irlannin Corkissa. Hän on voittanut palkintoja monissa kansainvälisissä kilpailuissa mukaan lukien Citta Di Sulmona, Citta Di Sangemini, V. Belini, Concorso Internazionale C. Togni, Premio Pianistico ”Silvio Begnalli”, Concorso Internazionale dei Duchi d’Aquaviva sekä Academia Musica Romana.

Rebeccan kiinnostus vieraisiin kieliin oli osaltaan vaikuttamassa hänen intoonsa lähteä opiskelemaan Manner-Eurooppaan, ja hän opiskeli Saksassa Pavel Gilikovin, Tsekissä Boris Krajnyn sekä Italiassa Drahomira Biligovan oppilaana. Vuonna 2005 hän saavutti kandidaatin tutkinnon kunniamaininnoin Kölnissä, Saksassa ja vuonna 2007 maisterin tutkinnon kunniamaininnoin Prahan esittävien taiteiden akatemiassa, Tsekissä. 2010 hän sai valmiiksi konserttitutkintonsa Kölnissä. Vuonna 2014 Hellman hyväksyttiin tohtoriopiskelijaksi Sibelius-Akatemiaan Helsingissä.

Hellmanille on myönnetty useita stipendejä ja apurahoja, mm. Yehudi Menuhin Live Music Now Stiftung Saksassa (2002), Arts Council of Ireland (2005, 2006 ja 2007) sekä Lion’s Bursary Corkissa, Irlannissa (2008).

Rebecca Hellman on esiintynyt soolomuusikkona, kamarimuusikkona sekä orkesterin kanssa monella arvostetulla konserttiareenalla Euroopassa, kiertänyt useasti konsertoimassa Japanissa ja Kiinassa ja on levyttänyt useita kertoja RTE Lyric FM:lle. Konserttiesiintymisiä on ollut mm. Pardubice Philharmonic Orchestra:n kanssa Prahassa ja Chrudimissa, Hochschulsinfonieorchester:n kanssa Kölnissä sekä Irlannissa RTE National Symphony Orchestran, Cork Chamber Orchestran ja Camerata Irelandin kanssa. Resitaaleja hänellä on ollut mm. Rhein Ruhr Festivalilla, Sulmona Estate Festivalilla Italiassa, National Concert Hall:ssa Dublinissa, Sala Verdissä Milanossa sekä Martinu Hallissa Prahassa.

Kamarimuusikkona Rebecca esiintyy säännöllisesti pianisti Kirsten Čápován sekä mezzosopraano Alaxandra Untiedtin kanssa.

Asialleen omistautuneena opettajana Rebecca on opettanut International British Schoolissa Prahassa, the Rheinische Musikschulessa Kölnissä sekä Länsi-Suomen Opistossa ja Meri-Helsingin Musiikkiopistossa Suomessa. Vuonna 2018 hän opetti mestarikurssilla Irlannissa CIT Cork School of Musicissa. Rebecca opettaa Lohjalla toiminimellä “Musiikkikoulu Cecilia”